AKP'den emekli maaşı teklifine ret

AKP'den emekli maaşı teklifine ret
CHP'li vekil Ömer Fethi Gürer’in, en düşük emekli maaşının net asgari ücret tutarında olması istemiyle hazırladığı kanun teklifi, AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in en düşük emekli maaşının net asgari ücret tutarında olmasına ilişkin hazırladığı kanun teklifi, AKP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP Niğde milletvekili Gürer'in, emekli maaşlarına ilişkin hazırladığı kanun teklifi, dün Meclis Genel Kurulu’nda oylandı. 

Gürer, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ülkenin şu an yaşamış olduğu ekonomik durumu 'buhran' olarak nitelendirerek, bugün hala emeklilerin büyük bölümünün 1500 lira civarında maaş aldığını, çok sayıda emeklinin yoksulluk sınırında olduğunu belirtti. Krizden tüm kesimlerin olumsuz etkilediğini söyleyen Gürer,  açlık sınırı altında emekli maaşı alanların sayısının da her dönem arttığını ifade etti.

"EMEKLİ, ISINMA VE KİRAYI KARŞILAYAMAYACAK DURUMDA"

Emeklilerin sıkıntılarının yıllar geçtikçe arttığına dikkat çeken Gürer, “Emekli ısınma, kira, aydınlanma giderlerini dahi karşılayamayacak duruma düştü. Bugün 5 kişilik bir aile üç öğün yarım simit tüketse, bir de çay içse yanında, ne yazık ki emeklinin maaşı buna yetmiyor." şeklinde konuştu. 

Emeklilerin yaşadığı mağduriyetin ortadan kaldırılması için düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gürer'in, emekli maaşlarına ilişkin hazırladığı hazırladığı kanun teklifi, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.