İngiliz gazeteden Burak Yılmaz'a büyük onur! En iyiler arasında

İngiliz gazeteden Burak Yılmaz'a büyük onur! En iyiler arasında
İngiltere'nin The Guardin gazetesinin her yıl seçtiği 100 en iyi 100 futbolcu listesinde Burak Yılmaz'da yer aldı. Başarılı oyuncu Burak Yılmaz, listeye girebilen ikinci Türk futbolcu oldu.

İngiliz The Guardian gazetesi, geleneksel yılın futbolcusu listesini yayınladı. Burak Yılmaz, geleneksel yılın futbolcusu listesinin 71'ten 100'e kadar olan bölümünde 85. sırada yer aldı. 

36 yaşındaki başarılı futbolcunun değerlendirilmesinde, " "Lille'in muhteşem şampiyonluğu 36 yaşındaki Türk yıldız olmadan gerçekleşmeyebilirdi. Onun liderliği, afresifliği ve kritik zamanlardaki maçı kazandıran yeteneği ile Lille 10 yıl sonra ilk şampiyonluğunu kazandı" ifadelerine yer verildi.

Değerlendirmenin devamında Burak Yılmaz için, "Lyon'u Nisan ayında 2-0 geri düştükleri maçtaki performansıyla yenmeleri sezonu tanımlayan andı. Bununla birlikte, Euro 2020'de Türkiye'nin hayal kırıklığı yaratan performansı Burak Yılmaz için sinir bozucuydu. 2021'in ikinci yarısına da daha az ısrarlı başladı ve Lille, orta sıralarda" denildi.

SEÇİCİ JÜRİDE KİMLER YER ALDI?

İngiltere’nin en prestijli gazetelerinden The Guardian'ın 10.'sunu düzenlediği etkinlikte jüriyi eski futbolcular, teknik direktörler ve gazeteciler oluşturdu. Bu yıl Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da girdiği listede Luiz Felipe Scolari, Thomas Hitzlsperger ve Roque Junior isimleride yer aldı.