Valeye para vermek istemeyen turiste silahlı saldırı

Valeye para vermek istemeyen turiste silahlı saldırı
İstanbul'da bir otel önüne arabalarını parkeden yabancı uyruklu üç turist vale ücreti ödemek istemeyince silahlı saldırıya uğradı. Mısırlı 3 turistten biri ayağından vuruldu. Yakalanan şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Silahlı saldırı, Bakırköy, Yeşilyurt, Sahilyolu Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Mısır uyruklu, A.A., İ.A., A.E ve Y.E.A.A.M. 19 Aralık'ta bir otelin restoranında yemek yedi.

Yemek yedikten sonrası dışarı çıkan 4 Mısırlı arabalarına bindi. Turisteler tam hareket edecekleri esnada vale olarak görev yapan bir kişi Mısırlılar'dan para istedi. Mısırlı turistlerin para vermek istememesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede arbedeye döndü ve  vale olarak çalışan şüphelilerden biri silah çekerek ateş etti.  Saldırgan, Y.E.A.A.M.'yi ayağından vurdu.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Yaralanan turist Y.E.A.A.M. hastaneye kaldırılırken, İstanbul polisi olayla ilgili çalışma başlattı. Polis ekipleri olaya karışan valelerin B.D.S., O.A. ve A.Y. olduğunu tespit etti. Silahla ateş eden kişinin ise B.D.S. olduğu anlaşıldı. Olaydan kısa süre sonra yakalanan şüpheli  B.D.S.'nin üst aramasında, 1 ruhsatsız tabanca, 1  şarjör, 14 mermi ele geçirildi.

SERBEST KALDILAR

Silahla ateş eden kişi B.D.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.