Çeçen lider Kadirov'dan Türkiye'ye tehdit gibi açıklama

Çeçen lider Kadirov'dan Türkiye'ye tehdit gibi açıklama
Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Kocaeli'de açılan Cevher Dudayev Parkı nedeniyle Türkiye'yi tehdit ederek, kendilerinin de bir parka Abdullah Öcalan'ın adını verebileceklerini söyledi.

Türkiye ile Çeçenistan arasında park problemi yaşanıyor. Kocaeli’nin Körfez Belediyesi tarafından kısa bir süre önce açılışı yapılan Cevher Dudayev Parkı, Çeçenistan’ı ve Çeçen lider Ramazan Kadirov’u kızdırdı.

Rusya’ya karşı savaşan ve Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Dudayev’i terörist olarak nitelendiren Kadirov şahsi sosyal medya sayfasından Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert açıklamalar yaptı.

Türkiye’yi “teröristlere destek çıkmakla” itham eden Kadirov, açılışı yapılan bu parka misilleme yapma hazırlığı içinde olduğunu ve bir parka terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın isminin verilebileceğini belirtti.

"KARARINIZI VERİN"

Şahsi Telegram sayfasından açıklama yapan Kadirov, “Açıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum: Kararınızı verin! Ya teröristleri açıkça destekleyen bir ülke statüsü alın ya da Rusya Federasyonu ile şeffaf ve dürüst bir ilişki kurun” ifadelerini kullandı.

Kadirov açıklamasının devamında ise ,”Kaçakların ve suçluların sığındığı Türkiye’de açıkça etkinlikler düzenleniyor, binlerce insanın ölümünden sorumlu olan teröristlerin isimleri parklara veriliyor. Bizim de buna karşışık verme hakkımız var. Örneğin Grozny’de Abdullah Öcalan’ın ismini ölümsüzleştirmek çok mantıklı ve siyaseten doğru bir hamle olur” dedi.

Kadirov ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na da çağrı yaptı. Kadirov, “Türk yetkililerin bu yaptığı hareket yıllardır gelişen Rus-Türk ilişkilerine doğrudan tehdittir. Buna dikkat etmek ve bu tür kararlarla ilgili proaktif diplomatik adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.