Hamsi kayıplara karıştı! Fiyatı 'yok artık' dedirtti

Hamsi kayıplara karıştı! Fiyatı 'yok artık' dedirtti
1 Eylül’de başlayıp 15 Nisan’da sona erecek balık av döneminde neredeyse yarıya gelinirken, hamsi av döneminin birinci yarısında ortalıktan kayboldu. Tezgâhları genelde istavrit süslerken kayıplarda olan hamsinin kilosu 50-60 TL’den satılıyor.

Karadeniz’de hava muhalefeti nedeniyle çok az sayıda tekne denize açılırken, az miktarda gelen balık da fiyatı beklenenden yüksek oldu. Henüz sezonun yarısı gelmeden hamsinin kaybolmasıyla birlikte son haftalarda hamside yaşanan fiyat artışı yerini korurken, Trabzon’da bugün itibariyle hamsinin kilosu 50-60 TL’den satılıyor.

HAMSİNİN KİLOSU 50-60 TL'DEN SATILIYOR

Balıkçı esnaflarından İlhan Özbayrak, sezonun yarısı olmasına rağmen hamsinin olmadığını belirterek “Hamsi bitti gibi yok. Çok az geldiği için pahalı alıyoruz dolayısıyla kilosunu 50 TL’ye satmak zorunda kalıyoruz. Hava muhalefeti dolayısıyla çok fazla tekne çıkamadı. Hamsi olmayınca istavrit geliyor istavrit de hava muhalefeti dolayısıyla az geldiği için bugün 20 TL’ye satıyoruz. Sezon iyi başladı ancak sonradan hamsi aniden kesilince işlerimiz olumsuz etkilendi. Sezonun yarısı olmasına rağmen hamsi yok. Yılbaşından sonra Gürcistan taraflarından gelecek hamsiyi bekliyoruz” dedi.

İSTAVRİT TEZGAHLARI SÜSLÜYOR

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise “Hava muhalefeti dolayısıyla bugün balık az geldi. Sezona istavritle başladık şu an istavrit ile devam ediyoruz. Hamsinin kilosu 50-60 TL arasında değişiyor. İstavrit 20 TL, mezgit 80-150 TL. Hava muhalefeti nedeniyle az sayıda tekne denize çıktığı için balık da az geldi dolayısıyla fiyatlar yukarı çıktı” diye konuştu.