Vergi muafiyeti memur maaşlarına nasıl yansıyacak?

Vergi muafiyeti memur maaşlarına nasıl yansıyacak?
İşçi ve memur çalışanlar için asgari ücret oranında vergi istisnası yapacağı duyuruldu. Vatandaşlar vergi istisnası sonrası neler yaşanacağını merak etmeye başladı. 'Vergi muafiyeti ile maaşlar artar mı? Vergi muafiyeti maaşları yükseltir mi? Vergi Muafiyetinin maaşa etkisi olur mu?' gibi sorulara cevap aranmaya başladı. İ

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren vergi muafiyeti ile ilgili yeni açıklamalar yapıldı. Asgari ücretin brüt kısmı kadar bir indirim yapılacak olan vergi muafiyetinin maaşlara etkisi vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki vergi muafiyetinin maaşa etkisi nedir? Vergi muafiyeti ile maaş artar mı? 

TÜM ÇALIŞANLARDAN VERGİ ALINMAYACAK

Vatandaşlar maaşlarına ne kadar  zam yapılacağını bekliyor. Asgari ücret zamlarının belli olmasının ardından AGİ uygulamasının kalktığı açıklanmıştı. Asgari ücretlilerden damga vergisi ve gelir vergisi alınmayacağı açıklandı. Ancak yapılan son açıklamaya göre tüm çalışanlardan vergi alınması için çalışmalar tamamlandı.

"MUAF OLACAK"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak' dedi.