Korkutan açıklama! Türkiye kapanmanın eşiğinde

Korkutan açıklama! Türkiye kapanmanın eşiğinde
Omicron varyantıyla ilgili korkutan açıklama geldi. Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, koronavirüsün delta varyantında ortalama bulaşma süresinin 3 ile 6 gün arasında değiştiğini omicron varyantındaysa bu sürenin 1,5 ile 3 güne düştüğünü söyleyerek, Türkiye için kapanma sinyalini verdi.

Hızla yayılan koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle birçok ülke kapanmanın eşiğine geldi. Türkiye için önemli açıklamalarda bulunan, Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, Covid-19'un varyantlarından biri olan 'Delta'da ortalama bulaşma süresi 3 ile 6 gün arasında değişirken 'Omicron'da bu sürenin 1,5 ile 3 güne düştüğünü söyledi.

"TÜRKİYE'DE KAPANABİLİR"

Özellikle Avrupa'da korunma önlemleri artırılarak kapanma aşamasına gelindiğini belirten Sipahi, Türkiye için de benzer kapanma önlemlerinin gündeme gelebileceğini duyurdu.

OMİRCRONUN BULAŞMA SÜRESİ DAHA HIZLI

Hollanda'nın kapandığına da değinen Sipahi: "Ya aynı ya da daha az öldürüyor. Aşının üzerinden belirli bir süre geçtiyse bu varyanttan korunma olasılığı bir miktar düşük, diyebiliriz. Türkiye'deki aşılanmanın dünyaya göre farkı var. Biz Sinovac artı Biontech olmanın bana göre avantajına sahibiz. Bu durum 'Omicron'a karşı ne kadar koruyor, Sağlık Bakanlığı sistematik bir çalışma yapabilir. Bu verinin dünyadan çıkma olasılığı düşük. Çünkü onlarda bizim kadar hem Sinovac hem Biontech gibi karışık aşılanma yok. Sağlık Bakanlığı'nın bunun üzerinde yoğunlaşmasında fayda var. 3'üncü doz aşının koruyuculuğu artırma olasılığı yüksek gibi gözüküyor." şeklinde konuştu.