Ali Koç'un Fenerbahçe karnesi: Taraftar hüsrana uğradı

Ali Koç'un Fenerbahçe karnesi: Taraftar hüsrana uğradı
Fenerbahçe’de büyük umutlarla başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, sarı-lacivertli takımın ve taraftarlarının beklentileri karşılayamadı. Fenerbahçe'nin başına geçtiği dönemden bu zamana kadar 61 futbolcu transfer eden Koç, 8 de teknik direktör değiştirdi fakat başarıya ulaşamadı.

Fenerbahçe'deki 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemini bitirerek takımın başkanlık koltuğuna oturan Ali Koç, Fenerbahçe'nin 2014 yılından beri yaşadığı şampiyonluk özlemine son veremedi. Sezon başında göreve gelen Portekizli çalıştırıcı Vitor Pereira ve 7 futbolcu ile kadrosunu güçlendiren Fenerbahçe, bu sezon da şampiyonluğun uzağında görünüyor.

TEKNİK DİREKTÖR İSTİKRARI SAĞLANAMADI

2018 yılı haziran ayında göreve gelen Ali Koç, bu zamana kadar  8 teknik direktör ile çalıştı. Ali Koç başkanlığı döneminde 2’si geçici çalıştırıcıyla da çalışarak  teknik direktör konusunda da istikrarı sağlayamadı. Ali Koç döneminde Tahir Karapınar ve Zeki Murat Göle giden hocaların yerlerine geçici olarak görev alırken, Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Erol Bulut ve Emre Belözoğlu sarı-lacivertli takımın başında yer aldı.

TARAFTARLARDAN TEPKİ YAĞDI

Fenerbahçe’de taraftarların büyük umutlarla başkan olmasını istediği Ali Koç başarı elde edemediği için taraftarın tepkisini üzerine çekmeye başladı. Sarı-lacivertli kulüpte taraftarın büyük desteğini arkasına alan Ali Koç, göreve getirilen teknik direktörler ve yapılan transferlere rağmen başarı sağlayamayınca taraftarın tepkisini topladı. Taraftarlar Koç'u istifaya davet etti.

14 DERBİDE 2 GALİBİYET

Ali Koç başkanlığındaki dönemde 14 derbiye çıkan Fenerbahçe başarısızlık grafiği çizdi. 4 sezonda Beşiktaş ve Galatasaray ile 14 maça çıkan sarı-lacivertli ekip, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında sadece 2 galibiyet elde etti. 

DERBİLERDE YENİLMEZLİK SERİLERİ SONA ERDİ

Başkan Ali Koç döneminde Fenerbahçe'nin kendi sahasındaki derbilerde yenilmezlik serileri son buldu. 2019-20 sezonunda Galatasaray’a 3-1 yenilen Fenerbahçe, mağlubiyeti tattı.