Yunanlılar rotayı Edirne'ye çevirdi: Akın ediyorlar

Yunanlılar rotayı Edirne'ye çevirdi: Akın ediyorlar
Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı Yunanlıları sevindirdi. Bulgarlardan sonra Yunanlılarda alışveriş için rotayı Edirne'ye çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, 18,4 ile tarihi zirvesini gören  Dolar/TL 11,3 seviyesine geriledi.  Euro/TL ise 12,8 seviyelerinden işlem görmeye devam etti.

Sözcünün haberine göre, Türkiye’deki ekonomik kriz ve TL'nin tarihi değer kaybı dış basının gündeminde yer aldı. Yunanistan’da yayımlanan GreekReporter, bir yandan ekmek kuyruğunda bekleyen Türkiye vatandaşını bir yandan kapış kapış ev alan Yunanlıları yazdı. 

EDİRNE’YE AKIN EDİYORLAR

TL’de görülen tarihi değer kaybını gündemine alan GreekReporter gazetesi, Türk Lirası’ndaki tarihi değer kaybının Yunan halkına yaradığını, Yunanlıların alış veriş için Edirne’ye akın ettiğini ifade etti. Türk halkının halk ekmek büfeleri önünde oluşturduğu kuyruğa dikkat çeken GreekReporter, Yunan ve Bulgar vatandaşlarının Edirne’deki alışveriş çılgınlığına değindi. 

Öte yandan GreekReporter gazetesi, Yunanlılar’ın Türkiye’deki emlak piyasasına ilgi gösterdiğini ve Türk asıllı Rumların özellikle Edirne’de mülk yatırımı yaptığı vurguladı. Gazeteye konuşan Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Geçmişte onlara yılda iki üç ev satardık, şimdi 10 ev alıyorlar” sözlerine de yer verildi. Çeker, Yunanistan’dan gelenler bunu bir yatırım fırsatı olarak görüyor. Beş altı odalı tek odalı daire alıyorlar ve kiralıyorlar” diye konuştu. Haberde Yunanlıların ayrıca, bölgede emlak yatırımı yapıp, bu evleri kiraya vererek gelir sağladığı yazıldı.