Rusya Ukrayna'nı işgale hazırlanıyor! Görüntüler sızdırıldı

Rusya Ukrayna'nı işgale hazırlanıyor! Görüntüler sızdırıldı
Tüm dünya Rusya'nın Ukrayna sınırına yaptığı yığınağı konuşurken Alman Bild gazetesi sınıra ambulans da sevk edildiğini açıkladı.

Almanya'nın çok okunan gazeteleri arasında olan Bild, sosyal medyada yayınlanan ve sızdırılan videoları derleyerek bir inceleme gerçekleştirdi. Alman gazetesi, son dönemde Rusya- Ukrayna sınırına yakın yerlerde yaşayanların sosyal medyada paylaştığı askeri silah, mühimmat, zırhlı araç ve tank gibi videoların sayısının yükseldiğine dikkat çekti.

Rusya'nın aylardır Ukrayna hududuna ağır silah ve ekipman taşıdığına dikkatleri çeken gazete, "İlk olarak Nisan ayında daha sonra Ekim ayında çok sayıda tank, personel, roketatar ve benzeri silahlar Ukrayna sınırına gönderildi. Silahlar ve araçlar Ukrayna sınırından 15-20 kilometre uzakta tutuluyor" diye yazdı.

Fakat Bild'e açıklamalarda bulunan askeri uzmanlar ve analistler, Rusya Devlet Başkanı Putin'in planlarının ön görülemediğini ve ne tür bir saldırı yapılacağından emin olamadıklarını söyledi. Bild, özellikle son birkaç günde tank ve ağır silahların haricinde lojistik araçları, askeri ambulans ve benzeri araçların bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Kasım ayının sonunda açıklamalar yapan üst düzey bir NATO görevlisinin sözlerini anımsatan gazete, "Tanklar bizi endişelendirmiyor. Biz sadece sınıra ambulans gönderilmeye başladığında cidden endişeleniriz" dediğini belirtti.

Bild'e açıklamalarda bulunan Rusya uzmanı ve savunma stratejileri analisti Andy Scollick ise, "Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı için Rus ordusunun karadan desteğe, mühimmata ve yaralananlara müdahale etme ihtiyacı doğuyor. Çok sayıda yaralıyla mücadele etmek için sağlık ekiplerine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Öte taraftan bazı fotoğraf ve videolarda çok sayıda Rus askerinin kar içerisinde ilerlediğine de dikkat çeken uzmanların yorumlarını değerlendiren Alman gazetesi, "Askerler bölgede, birkaç hafta içinde saldırı gerçekleştirebilirler" değerlendirmesini yaptı.