Meteoroloji'den İstanbul'a kar müjdesi

Meteoroloji'den İstanbul'a kar müjdesi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre bugün İstanbul'da kar yağması bekleniyor. Ancak karın şehrin yüksek kesimleriyle sınırlı kalacağı düşünülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminleri uyarınca, ülkenin birçok kentinde kendini gösteren kar yağışı bugün İstanbul'da da kendini göstermeye başlayacak.

Soğuk ve karlı hava dalgası Türkiye’yi etkilemeyi sürdürüyor. Hava sıcaklıkları inerken kar yağışının bugün İstanbul’da da yer yer kendini göstereceği iddia edildi. İstanbul’da bugün havanın çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey taraflarının yükseklerinin yer yer kar yağışlı olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç) ile İzmir, Isparta, Burdur ve Hatay civarının aralıklı yağışlı geçeceği düşünülüyor.

Yağışların İzmir, Manisa, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin civarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar biçiminde olması tahmin edilen yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı taraflarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç taraflarının yüksekleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar biçiminde olması bekleniyor. Bu gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer sis ve pus olması bekleniyor.