6 yaşındaki kız çocuğu biriktirdiği harçlıklarla ev satın aldı

6 yaşındaki kız çocuğu biriktirdiği harçlıklarla ev satın aldı
Avustralya'da 6 yaşındaki Ruby ile kardeşleri, emlak uzmanı olan babalarının yönlendirmesiyle birlikte harçlıklarını birleştirdi ve 671 bin dolarlık ev satın aldı. 3 kardeş daha da değerlenmesi beklenen bu yatırımı 2032'de satıp kâr elde etmeyi düşünüyor.

Avustralya'da ev fiyatları geçen yıl yüzde 19.5 artarak ortalama 953 bin doları buldu. Melbourne kentinde yaşayan 6 yaşındaki Ruby McLellan ve kardeşleri Lucy ve Gus ile birlikte ev işlerine yardım ederek kazandığı parayla ev aldı. 

6 YAŞINDA İLK EVİNİ ALDI

Melbourne kentinde yaşayan 6 yaşındaki Ruby McLellan ve kardeşleri harçlıklarını birleştirdi ve 671 bin dolarlık ev satın aldı. 7NEWS'e konuşan küçük kız, "Adım Ruby. 6 yaşındayım ve ilk evimi satın almak üzereyim" dedi.

2 BİN DOLAR BİRİKTİRDİLER

Emlak yatırım uzmanı olan baba Cam McLellan, her bir çocuğunun 2 bin dolar biriktirerek eve ortak olduğunu ifade etti. Clyde'da yer alan arazi ve bu arazideki inşası devam eden evin fiyatı 671 bin dolar. Arazinin değerinin 10 yıl içinde ikiye katlanacağını düşünen emlak yatırım uzmanı baba, McLellan'a göre çocuklar bu varlıklarını 2023'de satıp kârı bölüşmek istiyor.