Hayat felç oldu! Filipinler'i Tayfun vurdu Ölü sayısı 375'e yükseldi

Hayat felç oldu! Filipinler'i Tayfun vurdu Ölü sayısı 375'e yükseldi
Hafta sonu Filipinler'i vuran Rai Tayfunu hayatı felç etmeye devam ediyor. Binlerce insanın yerinden edildiği felakette ölü sayısı 375'e yükseldi. Bunun yanı sıra Hong Kong'un güneyinde, Rai Tayfunu için alarm verildi. Tayfunun şehrin güneyinde hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta Filipinler'i vuran Rai Tayfunu'da bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Afet Riski Azaltma ve Yönetim Konseyi (NDRRMC) ve Filipinler Ulusal Polis Teşkilatından edinilen bilgilere göre felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 375'e yükseldi. Can kayıplarının yarısından fazlasının ülkenin en popüler turistik bölgelerine ev sahipliği yapan Visayas'dan bildirildiği belirtilirken, kayıp 56 kişiyi arama çalışmaları felaketin 5. gününde de devam etti.

700 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

En az 500 kişinin yaralanmasına yol açan tayfunun ardından ekiplerin yaklaşık 227 şehir ve kasabada kesintiye uğrayan elektrik ve cep telefonu hizmetlerini eski haline getirmek için çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. Üç bölgesel havalimanını kullanılamaz hale getiren tayfunun, ülke genelinde 700 bin kişinin hayatını olumsuz etkilediği ifade edilirken, yaklaşık 400 bin kişinin güvenli bölgelere ve sığınaklara tahliye edildiği de bildirildi. 

"TAM BİR KIYIM"

Kurtarma ekipleri, karşılaştıkları manzaraları "tam bir kıyım" olarak nitelendirdi.