Döviz kuru altını da vurdu! Vatandaş artık yarım gram alıyor

Döviz kuru altını da vurdu! Vatandaş artık yarım gram alıyor
Dolar kurundaki fahiş artış sonrası altın fiyatları da tavan yaptı. Gram altının bin lirayı geçmesi sonrasında yarım gram altına da talep arttı.

Döviz kurlarındaki sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle altın fiyatlarında artış devam ediyor. Haftaya yükselişle başlayan gram altın bin lirayı aştı. Altın ticaretinin önemli yerlerinden Kapalıçarşı'daki kuyumcular, yarım gram altına talebin arttığını söylüyor. Altının gram fiyatı bin 30 liradan satıştayken, yarım gram altın (0,5 gram) 505 liradan satılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Kapalıçarşı kuyumcusu Atilla Saraç, küresel piyasalarda pandemi ardından hareketlilik yaşandığını anımsatarak, "Yaklaşık iki buçuk ay önce 500 lira civarından seyreden gram altın, şu anda doların yükselmesi sebebiyle bin liraya kadar ulaştı. Altının ons fiyatında çok fazla bir hareket yok" dedi.

Altının yatırımcı tarafından talep gördüğünü belirten Saraç, "Altın güvenli bir liman. Altın takı olarak da talep görüyor ancak bunlar yatırım amacıyla alınmıyor. Daha çok düğünlerde hediyelik olarak takılabiliyor. Yarım gramlık altın, gram altın ve diğer altınlar gibi talep görüyor. Biz üreticiler olarak yarım gram altını da piyasada tutuyoruz. Yarım gram altın yatırımcı tarafından talep görüyor" açıklamasında bulundu.