Edirne'de tabelalar Yunanca ve Bulgarcaya çevrildi

Edirne'de tabelalar Yunanca ve Bulgarcaya çevrildi
Türk lirasının yabancı para birimleri karşısında erimesiyle birlikte Yunanlar ve Bulgarlar Edirne'ye akın etmişti. Kentte tabelaların da Yunanca ve Bulgarcaya çevrildiği görüldü.

Merkez Bankası'nın (TCMB) art arda aldığı faiz indirme kararlarının ardından Türk Lirası, dolar başta olmak üzere diğer para birimleri karşısında erimeyi sürdürüyor. Bunu fırsat bilen yabancılar ise alışveriş amacıyla Türkiye'ye akın etmeye başladı. Edirne'de Bulgar ve Yunanların alışveriş görüntüleri tartışmaya sebep olurken, şimdi de kentte işyerleri tabelaları Bulgar ve Yunancaya çevirdi. Yemek fişlerinin ise Leva, euro ve dolar üstünden kesildiği bildirildi.

Türk lirasındaki rekor değer kaybı, komşu ülkelere yaradı. Bulgar Levası ve euronun Türk lirası karşısında yükselmesiyle Trakya bölgesine Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları, Doğuda Iğdır'a Azerbaycanlılar, Kuzeyde ise Artvin'e Gürcüler alışveriş için gelmeye başladı. Görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

Türk lirasındaki her değer kaybı sonrasında Edirne'ye giyim ve yiyecek alışverişine gelen Bulgarlar, Türk lirasının tarihi değer kayıplarının sonrasında bu defa konut almak amacıyla gelmeye başladı. Yunanistan'da ikamet eden Türklerin de Edirne'den çok sayıda konut aldığı bildirildi.

Bütün bunlar yaşanırken, bölgede olan bazı işyerleri ise tabelalarını Bulgarca ve Yunancaya çevirdi. Tabelaların fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar, bazı işyerlerine Bulgarca ve Yunanca tabelalar asıldığını kaydetti.

1 Azerbaycan Manatı,10,30 Türk Lirası, 1 Gürcistan Larisi 5,68 Türk Lirası, 1 Bulgar Levası ise 10,08 Türk Lirası'na denk geliyor. Savaşın 10 senedir sürdüğü Suriye Lirası ise Türk Lirası karşısında yüzde 40 değer kazandı. Bütün bunlar yaşanırken, Türk Lirası, Mısır Lirası karşısında yüzde 20 değer kaybıyla tarihi düşüşü yaşadı.