İngiliz basınından Türkiye yorumu: Türk vatandaşlar hayatta kalmakla mücadele ediyor

İngiliz basınından Türkiye yorumu: Türk vatandaşlar hayatta kalmakla mücadele ediyor
Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili, İngiliz The Guardian gazetesi "Türkiye'nin ekonomik krizi etkisini göstermeye başlıyor" başlığıyla detaylı bir haber yayınladı...

Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı İngiliz basınında gündem oldu.  İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, gazetesi  Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ile ilgili kapsamlı bir haber yayınladı. 

Ruth Michaelson'ın haberidne, Türkiye'de özellikle son haftalarda yaşanan TL değer kaybı hakkında, “Türkiye’deki ekonomik kriz etkisini göstermeye başlıyor. Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve artan enflasyonla birlikte Türkiye’de vatandaşlar adapte olmakla ve hayatta kalmakla mücadele ediyor” yorumu yapıldı.

"TÜRK LİRASI DEĞERİNİN YARISINI KAYBETTİ"

Guardian gazetesi Türk vatandaşlarının görüşlerine de haberde yer verdi. İsmini vermeyen bir Taksim’deki bir kuyumcu, " “Eskiden altın fiyatlarına haftada bir bakardım, şimdi günde kabaca 50 kere bakıyorum” diye konuştu.

Türk Lirası'nın sadece Kasım ayında yaklaşık yüzde 30 değer kaybettiğini yazan haberde, "“Türk vatandaşları, çılgınca Türk Lirası’nın değer kaybıyla mücadele için yollar bulmaya çalışıyor. Türk Lirası bu yıl değerinin yarısını kaybetti." ifadelerine yer verildi. Ayrıca  dövizi veya satacak altını olmayanlar et tüketmeyi bıraktı ya da halk ekmek büfelerine gitti” yorumu yapıldı.

"EKONOMİ SEÇMENDE ETKİ YARATACAK"

İngiliz gazete, hükümetin ekonomik ilerleme sözleri giderek Türk seçmende bir etki yaratmamaya başladığını belirterek, bu durumun  2023 yılında öngörülen seçimde bir etki yaratacak gibi gözüktüğünü yazdı.