Cumhurbaşkanı danışmanından dikkat çeken paylaşım: "Yırtıp attık, yeni bir dünya kuruyoruz"

Cumhurbaşkanı danışmanından dikkat çeken paylaşım: "Yırtıp attık, yeni bir dünya kuruyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Oğan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Emperyal hedefler ve sömürü paradigması üzerine kuruludur diyen Oğan, "Yırtıp attık. Milli iktisat ve milli siyaset politikasıyla tarih yazıyor, yeni bir dünya kuruyoruz." dedi.

İktidarın 'yeni ekonomi modelini' uygulamaya aldığı ve  döviz kurunda yaşanan afaki artışların yaşandığı şu günlerde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı ve SDP Genel Başkanı Ayhan Oğan sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Oğan, "Genel kabul görmüş iktisat bilimi ve siyaset bilimi kuralları, Batıyı merkez dünyanın geri kalanını öteki kabul eder. Emperyal hedefler ve sömürü paradigması üzerine kuruludur. Yırtıp attık, milli iktisat ve milli siyaset politikasıyla tarih yazıyor, yeni bir dünya kuruyoruz." dedi.

Öte yandan Oğan, yine döviz kurunda yaşanan artışla ilgili,  “Son 15 günde yerleşiklerin mevduatında otuz milyar dolar artış var. Döviz alıp yastık altı yapanlar hariç. Bir hafta sonra bu fiyatların altında satmak durumunda kalınca ağlaşmayın." ifadelerini kullanmıştı.