Hamsi avcılığı dibe vurdu, kilosu 60 liraya çıktı

Hamsi avcılığı dibe vurdu, kilosu 60 liraya çıktı
Deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle kuzeye yönelen hamsinin kilosu 10 liradan 60 liraya çıktı.

Sezon başında kilosu 10 liradan satılan hamsi, deniz suyu sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle kuzeye yöneldi. Hamsi son yılların en yüksek fiyatı olan 60 liraya kadar çıkarken Karadeniz'de hamsi avcılığı da dibe vurdu.

Isınan denizler hamsinin  Gürcistan ve Rusya kıyılarına yönelmesine neden oldu. Hamsi bu yıl kuzeye erken göç etti ve bu da fiyatlara yansıdı. Hamsinin yokluğu yerini bolluğu yaşanan istavrite bıraktı.

"AZ MİKTARDA GELİYOR, FİYATI YÜKSEK"

Hamsilerin az miktarda geldiğini ve fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen  balıkçı Ahmet Çoğalmış,""Sezona istavritle başladık. Hamsi ile devam ettik. Hamsiyi bitirdik şimdi yine istavrit bolluğu ile sezona devam ediyoruz." dedi.  İstavrit fiyatlarında çok fazla değişiklik olmadığını dile getiren balıkçı, "Kış mevsiminde en fazla rağbet gören hamsi oluyor. Az miktarda avlanabilen hamsi tezgâha da az miktarda geliyor ve fiyatı da yüksek oluyor. Sezon başında 10 TL'ye sattığımız hamsi, şimdi 60 TL" şeklinde konuştu.