Ünlü ekonomist açıkladı: "Dolar Ocak sonu 24 Lira..."

Ünlü ekonomist açıkladı: "Dolar Ocak sonu 24 Lira..."
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı ekonomist Meriç Köyatası, dolar kuruyla ilgili, "Ocak sonu Şubat başı 24 liraları görürüz." dedi.

Ekonomist ve Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası, dolar kuruyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dolar kuru artışı her gün rekor kırarken Köyatası'dan da merak uyandıran bir tahmin geldi. Ünlü ekonomist, dolar  ocak sonu şubat başı 24 liraları görür dedi.

''DOLAR 24 OLACAK''

Türkiye'nin kurların artışında kısır döngüye girdiğini ileri süren Meriç Köyatası, "Benim yıl sonu tahminim, daha önce dediğim gibi 17.5 lira civarında. Ocak sonu Şubat başı 24 liraları görürüz." diye konuştu. Doların daha da yükselebileceğini aktaran Köyatası, "Artık tahmin yapılamaz seviyelere geliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“DOLAR ALIR BAŞINI GİDER... 1994 KRİZİNDEN BETER OLABİLİR...”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirim kararının ardından da açıklamalarda bulunmuş olan Köyatası, "“.Yani artık iki etki nedeniyle kur yükselecek. Biri, sahipsiz kalan Türk Lirasının değer kaybetmesi, ikincisi de Amerikan Merkez Bankası (FED) kararı sonrası doların tüm dünyada değer kazanacak olması... Peki döviz nereye kadar gider.” ifadesinde bulunmuştu.