Babacan'dan Erdoğan'a asgari ücret göndermesi: 'Keşke bunu açıklamasaydım, nerden açıkladık' diyecek

Babacan'dan Erdoğan'a asgari ücret göndermesi: 'Keşke bunu açıklamasaydım, nerden açıkladık' diyecek
2022 yılı asgari ücretine ilişkin değerlendirmede bulunan DEVA Partisi lideri Babacan "Yeni asgari ücret açıkladılar. Birkaç ay sonra ‘Keşke bunu açıklamasaydım, nereden açıkladık’ diyecek. Çünkü biz o ‘4250 lira yaptık’ videosunu göstereceğiz. Bir de o günden sonra enflasyon nasıl seyretmiş, kur nereden nereye gelmiş, onu da göstereceğiz." sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermede bulundu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin Kadıköy İlçe kongresinde konuştu. Babacan, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. 

"SAYIN ERDOĞAN BU İŞİ BİLİYOR"

2001 tarihinde yayımlanan “ Faiz + Bahçeli = Gerilim” başlıklı bir gazete kupürünü gösteren Babacan şu ifadeleri kullandı: “Formülü söylemişler. Gerilimin formülü çok açık. Sayın Erdoğan bu işi biliyor. Faizi de Bahçeli’yi de aldı, ülkede gerilim ortamı tekrar dirildi. Ben Bahçeli’nin ismini krizlerle beraber andığımda kızıyor ama gerçekten krizlerin ortağı. Her kriz arşivinde ismi çıkıyor. Çeyrek yüzyıllık genel başkanlık kariyerine ülkenin en büyük krizlerini sığdırmayı başardı. Çözümlerin, refahın, özgürlüğün hiçbirinde adı yok. Nerede kriz, orada Bahçeli. Hani mağazaların üzerinde yazar ya ‘şu tarihten beri bilmem neyin adresi’ diye. Sayın Bahçeli de bu konuda gerçekten marka. 99’dan beri krizlerin adresi Bahçeli."

"ASGARİ ÜCRETİ KENDİ AÇIKLADIĞINA PİŞMAN OLACAK"

Yeni asgari ücret açıkladılar. Yüzde 50 zam verecek ya, toplantıyı Külliye’de yapıp bizzat açıklıyor. Birkaç ay sonra ‘Keşke bunu açıklamasaydım, nereden açıkladık’ diyecek. Çünkü biz o ‘4250 lira yaptık’ videosunu göstereceğiz. Bir de o günden sonra enflasyon nasıl seyretmiş, kur nereden nereye gelmiş, onu da göstereceğiz. Pişman olacak bunu kendi açıkladığına.