Bulgarlardan Türkiye'ye ucuzluk akını! Metrelerce kuyruk oluştu

Bulgarlardan Türkiye'ye ucuzluk akını! Metrelerce kuyruk oluştu
Türk lirasının günden güne erimesi sonrasında başta Bulgarlar olmak üzere çevre ülkelerin vatandaşları 'ucuzluk cenneti' olarak gördükleri Türkiye'ye akın etmeye başladı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda bugün uzun araç kuyrukları oluştu.

Türk lirasının yabancı para birimleri karşısındaki erimesi devam ediyor. Bu değer kaybı Türkiye ile sınırı bulunan ülkelerden alışveriş için günübirlik ziyaretleri de etkiledi. Başta Bulgaristan olmak üzere Azerbaycan ve Gürcistan'dan Türkiye'ye adeta akın var. Son haftalarda Bulgar para birimi levanın TL karşısında 9,44'e çıkması Türkiye'ye ilgiyi artırdı.

Günlük market gereksinimlerinden mobilyaya, giyimden kozmetiğe tüm ihtiyaçlarını Türkiye'den karşılayan Bulgarlar Edirne'ye koşuyor. Bu çerçevede Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan kapısı Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk da her geçen gün artıyor. Her gün sınır kapısında metrelerce araç kuyrukları oluşuyor.

Öte taraftan Edirne esnafı da gelen Bulgar müşterilerine uygun yeni hamleler yapıyor. İş yerleri tabelalarında Türkçe'nin haricinde Bulgarca yazılar ekledi. Birçok işletme sahibi de Bulgarca bilen personel bulmak için ilanlar vermeye başladı.