İddialar yeniden gündeme geldi! "Aselsan Qatar" markası tescil edildi

İddialar yeniden gündeme geldi! "Aselsan Qatar" markası tescil edildi
Son zamanlarda Katar'a satılacağı iddialarıyla gündeme gelen Aselsan'ın "Aselsan Qatar" markasını tescil ettirdiği iddia edildi. CHP konuyu Meclis'te gündeme getirerek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi sundu.

Türkiye ile Katar yakınlaşması, savunma sanayi alanını da etkilemiş ve Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’yla alakalı iddialar çokça muhalefetle AK Parti iktidarını karşı karşıya getirmişti.

Son dönemlerde üstünde tartışmalar çıkan Türk savunma sanayi şirketi Aselsan, Katar’a açıldı. Merkezi Ankara’da bulunan Aselsan, Türk Marka ve Patent Kurumu’na başvuru yaparak, “Aselsan QATAR” markasını tescil ettirdi.

Söz konusu markanın tescili, Türk Marka ve Patent Kurumu’nun resmi Marka İlan Bülteni’nde paylaşıldı.

CHP SORU ÖNERGESİ SUNDU

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, söz konusu marka başvurusu ve tescilini, Aselsan’ın Katar’a dönük faaliyetlerini Meclis gündemine getirdi. Tanal, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Aselsan’ın marka başvuru ve tescili hakkında bilgi istedi.

Tanal önergesinde, Aselsan’ın Katar Devleti’nde faaliyet yapabilmek için Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil ettirdiği iddialarının gerçek olup olmadığını sordu.

Önergede, Aselsan tarafından Katar’da faaliyet yapmak için kurulmuş veya Aselsan’ın ortak hisseye sahip olduğu ayrı bir tüzel kişiliğe sahip şirketlerin olup olmadığını soran Tanal, devamında “Şayet bulunmakta ise söz konusu şirketin/şirketlerin unvanı nedir? Hangi faaliyetlerin gösterilmesi amacıyla kurulmuştur? İlgili şirket/şirketlerde Aselsan’ın sahip olduğu şirket hisse oranı kaçtır?” sorularını sordu.

ASELSAN İDDİALARI YALANLADI

Konuyla ilgili Aselsan'dan da bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtildi.