Şahan Gökbakar isyan etti: Dünya denen gezegende faiz indirimi yapan tek ülke Türkiye oldu!

Şahan Gökbakar isyan etti: Dünya denen gezegende faiz indirimi yapan tek ülke Türkiye oldu!
Şahan Gökbakar, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına tepki gösterdi. Gökbakar, "Yazık oluyor... Dünya denen gezegende faiz indirimi yapan tek ülke Türkiye oldu" dedi.

Oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar,  Merkez Bankası'nın, politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 14'e düşürmesine tepki gösterdi. Türk lirasındaki erimeye ve enflasyondaki artışa rağmen banka, faiz indirimlerine devam kararı aldı. 

Ekonomideki gidişatla ilgili twitterda paylaşım yapan komedyen Şahan Gökbakar, "1  dolar=16.1 TL, 1 euro=18.3 TL. Yazık oluyor… Bu durumdan ülkemizin hayrına bir sonuç çıkması mümkün değil. Artık bütün söylemleri bir kenara bırakıp, ekonomi bilimi ışığında, bu kontrolsüz gidişe bir son vermenin zamanı gelmedi mi?" diye yazdı.

Dünya ülkelerinin, pandemi nedeniyle oluşan enflasyonla mücadele için faiz arttırdığını söyleyen ünlü komedyen, "Ya dün Norveç Merkez Bankası bile faiz artırdı. Refahın en yüksek olduğu Norveç! Dünya denen gezegende faiz indirimi yapan tek ülke Türkiye oldu! Biz bu dünyada yaşamıyor muyuz?” diye isyan etti.