Savcılık harekete geçti: Araç stokçuluğuna soruşturma

Savcılık harekete geçti: Araç stokçuluğuna soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bayilerden aldıkları yeni araçları stoklayanlar ve tekel oluşturanlarla ilgili, fiyat artışını etkiledikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Karabük merkezli 50 ilde yine "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri" gerekçesiyle 51 kişi gözaltına alınmıştı.

AA'nın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, araç fiyatlarındaki fahiş fiyat artışının önüne geçilebilmesi için çalışma başlattı. Başsavcılık, satılan araçların alıcılarının kimlik bilgileri ve bu şahıslara ait Noterler Birliği'nden araç alım satım vekaletnamelerini isteyecek ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden bahse konu araçların kimler tarafından alındığı bilgilerini temin edecek. Aynı zamanda bayilerce şirketlere yapılan araç satışlarında düzenlenen faturaların temini ve ilgili şirket verilerinde bu alışverişten dolayı ne kadar KDV indirimi sağlandığı araştırılacak. Soruşturma "sahtecilik", "dolandırıcılık" ve "ihtikar ve fiyatları etkileme" suçlarından yürütülecek.