Hükümetin ekonomi kararına dikkat çeken yorum: ‘Kesinlikle seçim ilanıdır’

Hükümetin ekonomi kararına dikkat çeken yorum: ‘Kesinlikle seçim ilanıdır’
Karar yazarı İbrahim Kahveci, asgari ücretin 4250 TL olarak belirlenmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 100 baz puan faiz indirime gitmesini yorumladı. Kahveci, "Bu iki karar kesinlikle seçimin ilanıdır" dedi.

Ekonomik krizin her geçen gün büyüdüğü ve Türk Lisrası'nın değer kaubettiği bu zamanlarda, Türkiye'de dün iki önemli karar alındı. Bunlardan ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin 4250 TL olarak belirlenmesi olurken ikincisi ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 100 baz puan faiz indirime gitmesi oldu.

Karar yazarı İbrahim Kahveci "Seçim ilan edildi..." başlıklı yazısında bu iki kararı yorumladı. Kahveci, "Bu iki karar kesinlikle seçimin ilanıdır" dedi.

"EN GEÇ BU YAZ SEÇİM OLUR"

Alınan iki karar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kahveci, " "En geç bu yaz aylarına doğru seçim olur. Çünkü bu çarpık denge sürmez. Bugün halı altına süpürülen sorunlar bizi yaz geçmeden boğacaktır" ifadelerini kullandı. 

Kısa süre içinde kur ve enflasyon sarmalının verilenleri geri alacağını söyleyen gazeteci, ekonomik dengenin sürdürülemez bir noktada olduğunu ifade etti. İktidarı açısından son çıkış kapısı diyen Kahveci, "yönetim elini hızlı tutmak zorunda. Halkı kısa bir yalancı baharla kandırdık yoksa kara kış geliyor" dedi.