TikTok akımı ABD’deki okulları alarma geçirdi!

TikTok akımı ABD’deki okulları alarma geçirdi!
TikTok akımı ABD'deki okulları hareketi geçirdi. ABD'deki okullar, öğrencileri 17 Aralık'ta okula silah getirmeye çağıran bir TikTok akımıyla ilgili uyarılar yayınladı.

Genç kullanıcı kitlesiyle öne çıkan, dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya platformu TikTok'un tehlikeli bir akıma ev sahipliği yaptığı iddia ediliyor. Platformun yeni akımında, 17 Aralık’ta okula giderken silah götürme iddiasının dolaştığı söyleniyor.

TikTok AÇIKLAMA YAPTI

"Okula silah getirme" akımıyla ilgili sosyal medya platformu Twitterdan açıklama yapan platform, söz konusu iddiayı incelediklerini kabul ederek henüz  böyle bir tehdidin yayıldığına dair henüz bir kanıt olmadığını da belirtti. TikTok'un paylaştığı tweet şu şekilde;

“Söylentileri bile son derece ciddiyetle ele alıyoruz; bu nedenle TikTok aracılığıyla ortaya çıkan veya yayılan bu tür tehditlere dair kanıt bulamamış olsak da okullarda potansiyel şiddete ilişkin uyarıları incelemek için kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışıyoruz.”

EBEVEYNLERE UYARI NOTLARI GÖNDERİLDİ

TikTok'un açıklamasının ardından yine de ABD'deki okul bölgeleri, ülke genelindeki ilçeler, ebeveynleri olası tehlikeye karşı uyardı. Colorado Springs’deki 20. Akademi Bölgesi, ebeveynlere sosyal medya akımı hakkında bir not gönderdi. 

Fox8'den alınan bilgilere göre notta,  “Bu, TikTok’ta yeni bir iddia, ancak bu zorluk herhangi bir okula özgü değil. Ülke genelinde yayılan bir iddia. Bu zorluğun farkındayız ve Akademi Bölgesi 20 (ASD20) Güvenlik Ekibi, kolluk kuvvetlerindeki ortaklarımızla ve diğer yerel okul bölgesi güvenlik ekipleriyle yakın temas halindedir.” ifadeleri yer aldı.

OKULLARDA GÜVENLİK ARTIRILDI

Ülke genelindeki bazı okullar, 17 Aralık’ta okul alanlarındaki polis varlığını artırdıklarını ifade ederek, "TikTok mücadelesinin bir parçası olarak okullarımızda güvenlik konusunda ekstra almasaydık ihmalkâr olurdu." denildi.