Asgari ücrette 'ekmek hesabı'! Vatandaşın kaybı büyük

Asgari ücrette 'ekmek hesabı'! Vatandaşın kaybı büyük
Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zamma rağmen vatandaşların alım gücü geçtiğimiz seneye göre büyük oranda düştü. Sosyal medyada vatandaşlar bu durumu 'ekmek hesabı' ile ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada asgari ücretin 2022 yılı için 4253 lira olacağını açıkladı. Yüzde 50'lik artış dolar ve gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle vatandaşı memnun etmedi.

Vatandaşlar asgari ücreti alım gücü ile hesaplamaya başladı. Çok sayıda vatandaş geçen sene başında aldığı asgari ücretle daha fazla ürün alınabildiğini, şimdi yapılan yüzde 50 zamma rağmen büyük kayıplarının olduğunu belirtti.

GEÇEN YIL 2260 EKMEK BU YIL 1700 EKMEK

Sosyal medyada ekmek fiyatları üzerinden de asgari ücret kıyaslaması yapıldı. Buna göre 2021 yılının ocak ayında 2825 liralık asgari ücret ile tanesi 1 lira 25 kuruşa, 2 bin 260 adet ekmek alınabiliyor. 

Açıklanan zamla birlikte hesap edildiği zaman 4 bin 253 liraya ise tanesi 2,5 liradan sadece 1700 adet ekmek alınabiliyor. Çok yerde ekmeğin 3 lira ya da 3,5 liradan satıldığı da gelen bilgiler arasında.

Vatandaşların yaptıkları hesaplar asgari ücrete gelen zamma rağmen alım gücünde ne kadar bir kayıp yaşadıklarını ortaya koydu.