Bakan Nebati'den fantastik kira açıklaması: "Asgari ücret 4 bin 253 lira, kira 1261 lira"

Bakan Nebati'den fantastik kira açıklaması: "Asgari ücret 4 bin 253 lira, kira 1261 lira"
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, Avrupa ülkelerinde asgari ücret ve kira fiyatlarından kıyaslama yaparak, "Berlin'de asgari ücret 1585 euro iken şehir merkezindeki bir kira 1969 euro, Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 253 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularına yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Avrupa ülkelerinde asgari ücret ve kira fiyatlarından kıyaslama yaptı.

'KİRA ŞEHİR MERKEZİNDE 1261 TÜRK LİRASI'

Avrupa ülkeleriyle Türkiye'de ki kiraları kıyaslayan Nebati, "“Berlin’de asgari ücret 1585 Euro iken şehir merkezindeki bir kira 1969 Euro, Amsterdam’da 1701 Euro ücret varken 2 bin 622 Euro kira, Paris’te 1555 Euro asgari ücret varken 2 bin 750 Euro kira, Türkiye’de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası” şeklinde konuştu.

"TEŞEKKÜR ETMEK İSTEYENLERİN YOĞUNLUĞU YÜZÜNDEN TELEFONUM KİTLENDİ"

 Teşekkür ve dualarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmeyi ihmal etmeyen bakan Nebati, cep telefonunun asgari ücrette yaşanan artışa teşekkür etmek isteyenlerin yoğunluğu nedeniyle kilitlendiğini söyledi. Nebati, "Aynı zamanda iş verenlerimizden de çok güzel tebrik mesajları geliyor. KOBİ’lerimiz olsun, büyük iş dünyasından arkadaşlarımız olsun; onlar var oldukça biz de hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MUHALEFETTEN TEPKİ

Bakan Nebati’nin konuşmasının ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Almanya genelinde kira, gelirin üçte biri oranına düşerse gerisini devlet ödüyor. Sosyal devlet uygulaması zaten” diye konuşarak Nebati'nin szölerinin doğruyu yansıtmadığını aktardı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise asgari ücretin dün itibarıyla 180 dolara kadar düştüğünü belirterek,  12 liralık kuru bugüne kadar 16’ya getiren sayın Nebati’nin 1 Ocak’ta kuru 21,5 yapması durumunda asgari ücret dolar bazında dünkü seviyeye gerileyecek. Bugüne kadarki performansından mahcup olması lazım." ifadelerin kullandı.