Mecliste yine kavga! AKP'li kadın vekil CHP'li kadın vekilin üzerine yürüdü

Mecliste yine kavga! AKP'li kadın vekil CHP'li kadın vekilin üzerine yürüdü
2022 bütçe görüşmelerinde, AKP'li milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP'li milletvekilleri Burcu Köksal ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın üzerine yürüdü.

2021 yılının bütçe kanun teklifinin maddelerinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu bu kez de kadın milletvekillerinin kavgasına sahne oldu.  AKP'li milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP'li milletvekilleri Burcu Köksal ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın üzerine yürüdü. 

Bütçe görüşmelerinde konuşma yapan AKP Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, 10 dakikalık konuşmasında çoğunlukla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'li vekilleri hedef aldı. 

AKP VE CHP VEKİLLERİ ARASINDA GERGİNLİK

AKP'li Ayvazoğlu'nun ağır sözleri üzerine, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, salondaki tüm CHP milletvekilleri için 2'şer dakikalık söz istedi. Meclis Başkanvekili Haydar Akar'ın bu isteği olumlu karşılaması üzerine iktidar ve muhalefet kadın vekilleri arasında gerginlik yaşandı.

CHP’Lİ VEKİLİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdiği sırada önce MHP ve CHP arasında sözlü tartışma yaşandı. Bunun ardından AKP Trabzon Milletvekili Ayvazoğlu ile İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı CHP sıralarındaki Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın üzerine yürüdü.

ERKEK VEKİLLER AYIRDI

Kadın vekiller arasında yaşanan tartışma ve arbedeye erkek vekiller müdahale etti.  Başkanvekili Akar, oturumun devamında milletvekillerinin konuşmalarına özen göstermesini istedi.