Türk SİHA'ları Fransızların manşetinde! "Peynir ekmek gibi satılıyor"

Türk SİHA'ları Fransızların manşetinde! "Peynir ekmek gibi satılıyor"
Fransa'da yayın yapan ekonomi dergisi Capital, Türkiye'nin Afrika'daki artan nüfuzuna dikkat çekerek SİHA'ların 'peynir ekmek gibi satıldığı' yazdı.

Fransızlar Türk SİHA'ları öve öve bitiremedi. Manşetlerden düşmeyen SİHA, Afrika'nın gözdesi olma yolunda ilerliyor.  Ayasofya-i Kebir Camii'nin kapak fotoğrafı olarak kullanıldığı haberde, geçen yıl Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı savunmasına başarıyla yardım eden Türk SİHA'larının ününün pekiştiği belirtilerek, " Türkiye, ticaret ve iş birliğinden sonra Afrika'da savunma sektöründe gelişmek istiyor ve bu konuda SİHA'larına güveniyor." sözlerine yer verildi. 

"SİHA'LARI PEYNİR EKMEK GİBİ SATIYOR"

"Türkiye, Afrika'da nüfuzunu genişletiyor, SİHA'ları peynir ekmek gibi satıyor." başlıklı haberde, 17-18 Aralık'ta Afrikalı liderlerin  İstanbul'a davet edildiği, kıtayla yapılan ekonomik forumun 2 ay sonrasında düzenlenen bu zirvenin özellikle güvenlik meselelerine yoğunlaştığı vurgulandı.

SİHA'LARIN AFRİKA'DAKİ BİLİNİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Somali'de Türkiye'nin askeri üssü olduğu hatırlatılan haberde, Fas ve Tunus'un ilk Türk SİHA'larını eylül ayında teslim aldığı, Angola'nın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekimde ülkeye ziyaretinde SİHA'larla ilgilendiğini aktardığı belirtildi.