Polis olduklarını söylediler, 185 bin lira dolandırdılar

Polis olduklarını söylediler, 185 bin lira dolandırdılar
Kahramanmaraş'ta telefon dolandırıcıları, 57 yaşındaki Y.A.'ya kendilerini polis olarak tanıtarak 185 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası isteyerek dolandırdılar. Jandarmanın yürüttüğü takip sonucu 57 yaşındaki adamı dolandıran 3 kişi yakalandı.

Kelibişler Mahallesi'nde yaşayan Y.A.'yı arayan 3 kişi kendilerini polis olarak tanıtarak, Y.A'nın hakkında suç dosyasının bulunduğunu ve dosyanın kaldırılması için elinde bulunan para ve altınlarını vermesi gerektiğini söyledi. Dolandırıcılara inanan 57 yaşındaki Y.A 139 bin lira ile 8 cumhuriyet altınını elden teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını fark eden adam, jandarmaya giderek şikayetçi oldu.

PLAKADAN ULAŞTILAR

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), güvenlik kameralarından dolandırıcıların E.T. (35), İ.T. (18) ile E.Ç. (27) olduğunu ve kullandıkları aracın plakasını tespit etti. Şüphelilerin araçları Osmaniye'nin Kadirli ilçesine giriş yaptığı saptandı. Şüpheliler, Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Sorgularında suçlarını itiraf eden şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, ele geçirilen altın ve paralar da jandarma tarafından Y.A.ya teslim edildi.