Son dakika! 2022 yılı asgari ücreti belli oldu

Son dakika! 2022 yılı asgari ücreti belli oldu
Son dakika haberi.... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı için asgari ücreti açıkladı. Buna göre asgari ücret 4250 lira oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşın günlerdir beklediği asgari ücreti yapılan toplantıyla açıkladı

Erdoğan toplantıda şunları söyledi:

"Nasıl bu yıl aralık ayı başında başladıysak önümüzdeki yılın aralık ayında işçi işveren bir araya gelmek suretiyle yine çalışmalarını sürdürecekler ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz. Bugün gerçekleştirilen dördüncü toplantıyla da nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olması yönünde görüş bildirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum gerek işçi gerek işveren kesimini temsilen taraflar gerçekten çok farklı bir anlayış içerisinde özveriyle bu süreci işlettiler. Bu bugüne kadar alışılmış bir yaklaşım metodu değildi. Bundan dolayı bir cumhurbaşkanı olarak çok mutluyum. Bakanlığımız tarafından şahsıma aktarılan bu görüş çerçevesinde biz de asgari ücreti belirledik. Buna göre 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır.

GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALDIRILDI

Asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken bunun işveren üzerindeki yükü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Ülkemizde onlarca yıldır asgari ücretin vergiden muaf tutulması tartışmaları yaşanmıştır. Yeni asgari ücret düzenlemesiyle birlikte on yıllardır konuşulan işte bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. İşverenleri 450 liralık ilave yükten kurtarmış bulunuyoruz.