Nevşin Mengü NYT'nin haberini böyle paylaştı: Neyin artizliğini yapıyon

Nevşin Mengü NYT'nin haberini böyle paylaştı: Neyin artizliğini yapıyon
Gazeteci Nevşin Mengü, bir vatandaşın "Dolar dünyanın her yerinde 14 lira" sözlerine gönderme yaparak New York Times'ın Türkiye haberini paylaştı.

Gözler Merkez Bankası'nın bugün vereceği faiz kararında. Dolar ise bu kararın arefesinde 15 lira seviyesini de aştı. Küçükten büyüğe bütün ülkenin gündemi yükselen dolarla beraber yapılan zamlar.

Dolardaki artış tüm yaşantımızı etkilemişken bazı vatandaşların hayattan bihaber yorumları gündeme geldi. Kasımpaşa’da bir kahvehanede ekonomik krizi yorumlayan vatandaşın, “Amerikan Doları dünyanın her yerinde 14 lira” demesi sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu.

Gazeteci Nevşin Mengü, vatandaşın bu sözlerini New York Times'ın Türkiye'deki ekonomiyle alakalı hazırladığı haberi paylaşarak ti'ye aldı. NYT'nin Türkiye'deki vatandaşların uzun ekmek kuyruklarına girmesi ve fırıncıların yapılan son fiyat zamlarının sonrasında ekmek yapmaya devam edemeyeceklerine dönük açıklamasının olduğu haberi paylaşan Mengü, "Dolar sizin orada da 15tl değil mi ey New York Times! Neyin artizliğini yapıyon!" dedi.