Alman Bakan çok tedirgin! "2022 yılına aşısız gireceğiz"

Alman Bakan çok tedirgin! "2022 yılına aşısız gireceğiz"
Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, salgına yönelik verdiği demeçte, 2022 yılının ilk çeyreğine kadar aşı kampanyasını devam ettirecek yeterli aşıya sahip olmadıklarını itiraf etti. Üstelik Almanya Avrupa'da salgının merkez üssü olması ise şaşkınlık yaratırken, vatandaşlar ise tedirgin oldu.

Almanya’da, kovid-19 ile mücadele kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürerken Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, dün gerçekleştirdiği açıklamada, ülkede 4’üncü koronavirüs dalgasının kontrolden çıkmasından korktuklarını vurgulayan açıklamalarda bulundu.

ALMANYA AVRUPA’DA SALGININ MERKEZ ÜSSÜ OLUYOR

Sağlık Bakanı Lauterbach tarafından yapılan açıklama, Almanya’nın Avrupa’da salgının merkez üssü olmaya başlaması ve Omicron mutasyonunun hızla artışa geçmesi ardından geldi. Aşı kampanyasını 2022’nin ilk çeyreğine kadar sürdürmeye yetecek aşıya sahip olunmadığını itiraf eden Lauterbach, aşı siparişinde de bulunulmadığını açıkladı.

“GERÇEKTEN YETERLİ AŞIMIZ YOK”

Lauterbach, “Günlerdir aşı sıkıntısından kurtulmak için çalışıyorum. Fakat gerçekten yeterli aşımız yok.” ifadeleriyle şaşkınlık yarattı.