Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Yarın İstanbul'a geliyor

Beşiktaş'ın yeni hocası belli oldu! Yarın İstanbul'a geliyor
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Portekizli çalıştırıcı Bruno Pinheiro ile anlaştı.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Bruno Pinheiro oluyor. Siyah-beyazlılar anlaşma sağladığı Portekizli teknik direktörü İstanbul'a çağırdı.

NTV Spor'un haberine göre, siyah beyazlılar Portekiz’in Estoril takımında görev yapan Bruno Pinheiro ile sözleşme imzalamaya hazırlanıyor.

Anlaşma sağlanan 45 yaşındaki Portekizli teknik adam, Estoril ile kontratını feshetmesinin ardından Beşiktaş için İstanbul’a gelecek.

Siyah beyazlılar Pinheiro ile 1,5 senelik sözleşme imzalayacak ve senelik 900 bin euro ücret verecek.

Yönetim kurulu Sergen Yalçın ardından ilk olarak Şenol Güneş ile anlaşmıştı. Başkan Ahmet Nur Çebi, takımı Güneş’e emanet etmek istese de, yönetim kurulundan fikir birliği çıkmadı.

Futbol A.Ş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı’nın Pinheiro için yaptığı sunum ve yapay zeka sonuçlarına göre Portekizli teknik adamın Beşiktaş’a en uygun aday olarak belirlemesi yönetimde kabul edildi.

Yönetim kurulunda Pinheiro için de fikir birliği sağlanamadı. Bazı yönetim kurulu isimleri oylarını Şenol Güneş’ten yana kullandı. Başkan Ahmet Nur Çebi son kararını verdi ve Pinheiro ile sözleşme hazırlıkları başladı.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine U-19 teknik direktörü Önder Karaveli idaresinde çıkacak. Portekizli teknik direktörün görevine gelecek hafta başlayacağı düşünülüyor.

Pinheiro’nun gelişinden A Takım’da kalacak Karaveli, yardımcı antrenörü olarak Portekizli çalıştırıcının ekibine dahil olacak.

BRUNO PINHEIRO KİMDİR?

1976 Portekiz doğumlu olan Bruno Pinheiro, kariyerinin büyük bir kısmını Portekiz, Katar ve Belçika'da farklı alt yaş gruplarında antrenör olarak geçirmesinin ardından en ciddi serüvenine Haziran 2020'de başına geçtiği Portekiz 2. Ligi ekibi Estoril ile başladı.

Geride bıraktığımız yıl Estoril'i 2. Lig'den en üst lig olan Primeira Liga'ya çıkaran Pinheiro, bu sezon da takımıyla birlikte formunu sürdürdü. 14 haftası geride kalan ligde takımı ile 6 galibiyet ve 6 beraberlik alan Pinheiro'lu Estoril, topladığı 24 puanla 5. basamakta ve Avrupa Kupaları potasında yer alıyor.