Bulgarlar bu sefer de eczanelere akın etti! Onlarca kutu alıyorlar

Bulgarlar bu sefer de eczanelere akın etti! Onlarca kutu alıyorlar
Türk Lirası'nın son haftalarda rekor seviyede değer kaybetmesi sonucunda Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları, bu kez ilaç almak için Edirne'deki eczanelere akın ediyor.

Türk lirasının tarihi değer kaybı sonrasında kıyafet ve yiyecek alışverişi için Edirne'ye akın eden Bulgarlar, bu kez Edirne'deki eczanelere akın ediyorlar.

Daha önce de Edirne'den alışveriş yapan Bulgaristan vatandaşları giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra ilaçlarını da kent merkezindeki eczanelerden alıyor.

Türkiye vatandaşlarının alım gücü günden güne düşerken, Edirne'ye komşu olan Bulgarları ise sevindirmeye devam ediyor. Bulgar yoğunluğundan eczanelerde adım atacak yer kalmazken, Bulgaristan vatandaşları kutu kutu aspirin alıyor.

Kutu kutu aspirin alan Bulgar vatandaşları, zaman zaman Edirne’de eczanelerde aspirin bırakmıyor. Bulgaristan vatandaşlarının yoğunluğunun artarak devam ettiğini söyleyen Edirneli Eczane Teknisyeni Sevil Özçelik, Bulgaristan vatandaşlarının aspirin başta olmak üzere grip ve ağrı kesici ilaçlar aldıklarını da ifade etti.

Edirne'de eczane işletmecisi Ahmet Doktoroğlu Bulgarların gıda takviyelerine ilgi gösterdiklerini anlattı. Ayrıca, Edirne’de eczanelerin birçoğu, camlarını ve tabelalarını Bulgarca yazılar asmaya başladı.

Öte yandan Türkiye'de 650'nin üzerinde ilacın temininde ciddi sorunlar yaşandığını söylenirken, eczacılar da artan döviz kuru nedeniyle, Türkiye'nin daha önce hiç yaşanmayan bir ilaç kriziyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.