DP'li başkandan sert eleştiri: Halk ekmek kuyrukları oynadığınız kumarın sonucu

DP'li başkandan sert eleştiri: Halk ekmek kuyrukları oynadığınız kumarın sonucu
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Halk Ekmek kuyrukları yıllardır bu millete söylediğiniz yalanların, borçlandırılarak tüketilen sanal refahın, cahilliğiniz neticesinde ‘Çin Model' diye 84 milyon üzerine oynuyor olduğunuz kumarın bir sonucu." dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu. Ekonomik kriz üzerinden iktidarı hedef alan Uysal, "Halk Ekmek kuyrukları yıllardır bu millete söylediğiniz yalanların, borçlandırılarak tüketilen sanal refahın, yolsuzlukların, kravatlı soygunla kamu kaynaklarının yağmalanmasının, cahilliğiniz neticesinde ‘Çin Model' diye 84 milyon üzerine oynuyor olduğunuz kumarın bir sonucu." ifadelerine yer verdi.

"KENDİ SERVETİNİZ DEĞİL, MİLYONLARIN GÖZYAŞI KLAVUZUNUZ OLMALI"

"Z Kuşağı bilmez dediğiniz kuyrukları, kıtlığı, fakirliği bu millete derinden yaşatıyorsunuz." diyen Uysal, ekmek kuyruğundaki gözü yaşlı vatandaşı hatırlatarak, "Ekmek kuyruğundaki o gözü yaşlı amcanın ahı sağır sultanlarınızı çarpacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi de hedef alan Uysal, "Kifayetsiz, kamu nosyonundan yoksun yeni Maliye Bakanı Nebati de çıkmış millete ‘kaybedecek bir asgari ücret işiniz var, kaybetseniz ne olur; oysa ben 1000 çalışanlı işyerimi kaybederim' diyor. Sayın Bakan, kendi servetiniz değil, milyonların ızdırabı, ahı, gözyaşı kılavuzunuz olmalı." ifadesini kullandı.

“SANKİ İDDİA KUPONU YAPIYOR”

Yeni bakan Nebati'nin ekonomik model tutmazsa 'üzülürüm' açıklamaları üzerine Gültekin Uysal, "Üstüne bir de deneme yaptıkları ‘ekonomik model' tutmazsa da ‘üzülürüm' demiş. Sanki ‘İddia kuponu' yapıyor Sayın Nebati! Oysa milletin ve devletin kaderiyle oynuyorsunuz. Devlet, ‘deneme' yapacağınız yer değil, sağlam veri, öngörü, analiz ve tecrübeyle karar alacağınız yer." dedi.