Marketlerde Türk kahvesine de kota geldi

Marketlerde Türk kahvesine de kota geldi
Ekonomik kriz nedeniyle marketlerde bazı ürünlere kota gelirken bu ürünlerin arasına Türk kahvesi de eklendi.

Marketlerde; yağ, şeker, un, salça, süt gibi mallarda daha önce uygulanan 10 adet satış kısıtlaması, geride bıraktığımız günlerde 5’e indirilmişti, bugünlerde ise 2’ye düştü. Geçen ay 9.75 TL’ye satılan 100 gramlık Türk kahvesinin de fiyatı yükselerek 13.90 TL oldu ve yeni zam endişesi ile kota uygulanan ürünler arasına eklendi. Birçok markette Türk kahvesi almak isteyen vatandaşa en fazla iki tane satılıyor.

Daha önce fahiş fiyat uyguladıkları söylentisi ile rekor cezalara tabi tutulan ve halk arasında üç harfliler olarak bilinen zincir marketlerde çalışanlar mağazalara ürünlerin çok az geldiğini söylüyor. Çalışanlar birçok üründe kesin kural olduğunu ve ikiden fazla ürün satamadıklarını kaydederken bu ürünlerin listesinin de gün geçtikçe yükseldiğini söylüyor.

Cumhuriyet’ten Ali Can Polat’ın aktardığına göre, geride bıraktığımız aylarda un ve yağ gibi ürünlerde kota uygulanırken şimdi salça, süt ve Türk kahvesini de ikiden fazla satamadıklarını belirten bir market personeli, “Farklı markalardan alsanız bile ikiden fazla ürünü kasadan geçemiyorum maalesef” dedi.

Çalışan, tuvalet kağıdı reyonunun boş olmasıyla alakalı da “Neredeyse bir aydır doğru düzgün gelmiyor” diye konuştu.