Babacan ateşi körükledi! "Alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk"

Babacan ateşi körükledi! "Alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk"
DEVA Partisi Başkanı Babacan, "Türkiye'ye alışverişe gelenler, 'batan Türkiye'nin malları bunlar' diye diye kapış kapış alışveriş yapıyorlar. Emeğin sömürüldüğü, alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk" sözleri ile sert eleştirilerde bulundu. Ateşi körükleyen Babacan, döviz kuru hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı: "Cebimizdeki para, durduğu yerde eriyor. 1,5 ay önce demiştim ki 200 liralık banknotun değeri 23 dolara düştü."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin bir otelde düzenlenen 8. İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ziyaret ettikleri her yerde vatandaşların feryadıyla karşılaştıklarını, emeklilerin hayat pahalılığı karşısında tamamen çaresiz durumda olduğunu, işçilerin, sabit gelirli vatandaşların maaşlarıyla ay sonunu getiremediklerini söyledi.

"BATAN TÜRKİYE'NİN MALLARI BUNLAR"

Türkiye'nin yakın tarihin en kötü krizini yaşadığını ileri süren Babacan, "Paramızın karşısında değer kaybetmediği para birimi neredeyse kalmadı. Koskoca Türkiye, komşu ülkelerin 'her şey bir lira' mağazasına döndü. Hani pazarlarda kullanılan bir tabir vardır, 'batan geminin malları bunlar' diye. Türkiye'ye alışverişe gelenler, 'batan Türkiye'nin malları bunlar' diye diye kapış kapış alışveriş yapıyorlar. Emeğin sömürüldüğü, alın terinin değersizleştiği bir ülke olduk." görüşünü savundu.

DÖVİZ KURU ELEŞTİRİSİ


Döviz kurundaki artışa değinen Babacan, "Cebimizdeki para, durduğu yerde eriyor. 1,5 ay önce demiştim ki 200 liralık banknotun değeri 23 dolara düştü. Şimdi ise 200 liralık bir banknot sadece 14 dolar ediyor." diye konuştu.