Çalışma Genel Müdürü'nden yeni açıklama! Asgari ücret toplantısı ne zaman?

Çalışma Genel Müdürü'nden yeni açıklama! Asgari ücret toplantısı ne zaman?
Dün yapılacağı açıklanan ancak halen yapılmayan asgari ücret toplantısıyla ilgili Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'den yeni açıklama geldi.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, milyonlarca işçinin beklediği asgari ücret zammının görüşüleceği dördüncü toplantı için Anka Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Önder, toplantının tarihi ile alakalı, “Bakanlık basın müşavirliği bildirecek. Halen çalışmamız devam ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Önder, işçi ve işveren tarafının üstünde uzlaştığı yüzde 5’lik işçi SGK priminde gerçekleştirilecek indirim için de “O iki tarafın da önerisiydi zaten. Genel olarak bütün konularda çalışıyoruz” dedi.

2022 senesi asgari ücret pazarlıkları çerçevesinde üç toplantı yapıldı. TİSK, Türk-İş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan toplantılarda halen bir sonuç çıkmadı.

Geride bıraktığımız hafta bakanlık tarafından paylaşılan açıklamada toplantının 13 Aralık'ta (dün) yapılacağı duyurulmuştu. Fakat beklenen görüşme dün itibariyle yapılmazken, kamuoyunda dün rekor kıran döviz kurları ardından toplantının planının bozulduğu ile alakalı spekülasyonlar yayılmıştı.