Katar'la imzalanan swap anlaşmasıyla ilgili çarpıcı iddia! 1 dolar 22 lira

Katar'la imzalanan swap anlaşmasıyla ilgili çarpıcı iddia! 1 dolar 22 lira
Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, Katar ile imzalanan swap anlaşmasında 1 doların 22 liraya sabitlendiğini iddia etti.

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı gazeteci Şeref Oğuz'un Katar'la imzalanan Swap anlaşmasında 1 doların 22 liraya sabitlendiğini öne sürmesi sosyal medyada gündeme oturdu.

Öte yandan dün döviz kurlarında meydana gelen yükselişin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan piyasaya satım doğrultusunda müdahale geldi. Merkez Bankası müdahalesiyle kur gün içinde en yüksek 14.75 seviyesine çıkmıştı.

Merkez Bankası daha önce de 3 kez piyasaya müdahale etmişti.

Ünlü ekonomist Şeref bu müdahalenin ardından sosyal medya sayfasından bir paylaşımda bulunmuştu. Oğuz, "Kurdaki tsunami rezervleri yer yutar Merkez Bankası, 4'ncü müdahalesini yapıyor. 4 milyar $ harcandı, dolar durmadı. Şimdi de Katar'la dolar 24 tl'den anlaşma söylentisi." demişti.

SWAP ANLAŞMASI NEDİR?

İngilizce'de ‘takas' manasına gelen swap sözcüğü, iki tarafın belirli bir vade ile farklı para birimlerini belirlenmiş bir faiz ile değiş tokuş yapmaları manasına geliyor. Vade sonunda işlem tersine dönüyor.