Dolar toplasınlar diye öğretmenleri birbirleriyle yarıştırdılar

Dolar toplasınlar diye öğretmenleri birbirleriyle yarıştırdılar
ABD'de öğretmenlerin okul ihtiyaçlarını karşılamak için seyircilerin tezahüratları eşliğinde yerden dolar topladıkları video, sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları ve sendika, gerçekleştirilen etkinliği ‘küçük düşürücü’ olarak gördü.

ABD'nin Güney Dakota eyaletinde görev yapan öğretmenlerin, okulun ihtiyaçlarını karşılamak için yarış yaparak yerden para topladıkları görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu.  Sosyal medya kullanıcıları ve sendika, öğretmenlere yaptırılan bu etkinliği ‘küçük düşürücü’ olarak tanımladı. Öte yandan, bu görüntüler, Netflix’in popüler dizisi ‘Squid Game’e benzetildi.

Argus Leader gazetesinin haberine göre, çevre okullardan öğretmenler, Sioux Falls Stampe de hokey maçı esnasında, buz pateni sahasına 1 dolarlık banknotlar halinde 5 bin doları mümkün olduğunca kısa sürede en fazla doları toplamak için yarıştı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, seyirciler tezahürat yaparken öğretmenlerin ise banknotları kazaklarına ve şapkalarına sıkıştırdığı görüldü.