Fenomenleri dolandırdılar: 1 ayda 1 milyon lira vurgun

Fenomenleri dolandırdılar: 1 ayda 1 milyon lira vurgun
Bursa'da, sosyal medyada fenomenlerine reklam vermek isteyenleri dolandırarak, 1 ayda 1 milyon lira vurgun yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa  Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada dolandırıcılık yapanlara yönelik soruşturma başlattı. Bunun üzerine savcılık talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık şebekesi üyesi olduklarını belirlediği 7 şüpheliyi takibe alarak, düzenlendiği eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. 7 Şüphelinin evinde yapılan arama çalışmalarında çok sayıda  banka kartı, cep telefonu ve hatt ele geçirdi.

ÇANTA VE AYAKKABI REKLAMI

DHA'nın haberine göre, şüphelilerin özellikle, sosyal medyada fenomen ve çok sayıda takipçisi olan kişilere çanta ve ayakkabı reklamı vermek isteyenlerle irtibata geçtiği ve bir ödeme kuruluşu aracılığıyla paralarını alarak dolandırdıkları öğrenildi.  

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen 7 şüpheliden 4’ü, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, S.Ö., B.T. ve Ö.K. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi