İmamoğlu'ndan çok sert tepki: Lan memleketin içinden kanal geçirdiniz

İmamoğlu'ndan çok sert tepki: Lan memleketin içinden kanal geçirdiniz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinin açılışında Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalarda bulundu. Projeye tepki gösteren ve çok sinirlenen İmamoğlu "Lan memleketin içinden kanal geçirdiniz paranın nereye aktığını bilmiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kürsüde gerçekleştirdiği konuşmada bakanların İstanbul hakkında devamlı konuşmasına tepki gösterdi. Herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirten İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaranmak için İstanbul'a dönük konuşmalar yapıldığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Bakanlar İstanbul'da yaşıyor. Ankara'daki bakanlar bütçe konuşmalarında yüzde 50'si İstanbul. Bu İstanbul ne kadar ağır geldi bu arkadaşlara ya! Ne kadar üzüldüler. Çok daha üzülecekler çünkü 16 milyon mutlu oluyor burada. 16 milyonun mutluluğu değil bunlar kendilerine buraya mülk edinmişler. Mülk edinmişlik üzerinden kavga içindeler.

"LAN MEMLEKETİN İÇİNDEN KANAL GEÇİRDİNİZ"

Allah şahit bu memleketin ekonomisi iyi olsa da ben sizi doya doya alkışlasam ama için yanıyor. Benim insanımın fukaralığı içimi yakıyor. Ona rağmen sosyal konut üretiyoruz. Kapısına kilit vurduğunuz metroyu yapmaya çalışıyoruz. Kasım'da bütçe yaptık. Şu anda yeni baştan bütçe yapma zorunluluğumuz var. Kanal İstanbul'dan bahsediyorlar ya çıldıracağım ya! Lan memleketin içinden kanal geçirdiniz paranın nereye aktığını bilmiyoruz. Neymiş büyük gemiler geçirecekmişsin .Sen hayattan küvette gemi oynatmamış adamsın. Devletin bakanların düştüğü hale bak."