Gözaltına alınan Youtuberlara ev hapsi kararı

Gözaltına alınan Youtuberlara ev hapsi kararı
Yaptıkları sokak röportajları ile bilinen ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık ile editörü Turan Kural ve ‘Kendine Muhabir'in sahibi Hasan Köksoy, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Sokak röportajları yapan İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık, Kendine Muhabir’ın sahibi Hasan Köksoy, Sade vatandaş hesabının sahibi Mehmet Koyuncu ve Turan Kural gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 3 kişi için ev hapsi istenildiği öğrenildi.

Antalya’da ‘Kendine Muhabir‘ adıyla Youtube kanalı üstünden sokak röportajları yapan Hasan Köksoy şafak operasyonu ile gözaltına alındı. İlave TV’den Arif Kocabıyık ve Turan Kural, ‘Sade vatandaş’ hesabının sahibi Mehmet Koyuncu da gözaltına alınanlar arasındaydı.

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve avukat Ömer Faruk Dağ, savcılığın, sorguların sonrasında, Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk istediğini söyledi.

Haklarında gözaltı kararı verilen ‘İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık ile editörü Turan Kural ve ‘Kendine Muhabir'in sahibi Hasan Köksoy, çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol koşıluyla serbest bırakıldı.