AKP Genel Başkan Danışmanı: Üniversite mezunları, statüsünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor

AKP Genel Başkan Danışmanı: Üniversite mezunları, statüsünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor
AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, üniversite mezunlarının, statüsünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmadıklarını ve yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geldiklerini savundu.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay,  Yeni Şafak'ta, “Ekonomi sadece ekonomi değildir” başlıklı yazısında, üniversite mezunlarının, statüsünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmadıklarını ve yüksek talepkârlıklarıyla toplumda ciddi bir hoşnutsuzluk kaynağı haline geldiklerini savundu.

"STATÜSÜNÜN ALTINDA ÇALIŞMAYA RAZI OLMUYOR"

AKP iktidarı döneminde eğitime erişimin haddinden fazla kolay hale geldiğini savunan Aktay, eğitim yoluyla edinilen mesleklerin ihtiyaca göre dağılımında çok ciddi sorunlar yaşandığını söyledi. Altay, " Sanayinin aradığı nitelikli teknisyen, atölye işçisi bulunamıyor ama bir mühendis kadrosuna onlarca müracaat olabiliyor. Mühendis unvanı elde etmiş kişi ise bu statünün altında bir unvanla çalışmaya razı olmuyor." diye konuştu.

“Hasbelkader şahit olduğum iş taleplerinin büyük çoğunluğunda emek gerektiren bir iş yerine hiç çalışmadan veya çok az çalışarak bir maaş beklentisi çok yaygın bir eğilim” diyen AKP'li Altya, "Emek gerektiren bir işe girenlerin kısa süre içinde işin hakkını vermeden daha kolayını aramaya başlamaları ise istihdam kültürümüzün en bariz habituslarından. Belli işte çalışanlar kendi mesleklerinden memnun değiller. Kendi mesleğinden memnuniyet az olunca o işe, o mesleğe hakkını verme ihtimali de az oluyor. Böylece meslekler yaptığı işten memnun olanlarca işgale edilmiş oluyor, dolayısıyla çıkan işin kalitesine de yansıyor bu durum” diye konuştu.