Film gibi dolandırıcılık: Turisti içkisine ilaç atıp gasbetti

Film gibi dolandırıcılık: Turisti içkisine ilaç atıp gasbetti
Taksim'de yeşilçam filmlerini aratmayan bir dolandırıcılık gerçekleşti. Alman turist, sokakta tanıştığı Tunuslu bir kişinin götürdüğü mekânda alkol bardağına ilaç atmasının ardından kendisinden geçti. Turistin cep telefonunu ve parasını gasp ederek kaçanşahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Beyoğlu Taksim’de meydana gelen olayda Alman turist Harald Rolf B, yeni tanıştığı  Tunus uyruklu 39 yaşındaki Mokhles K. ile birlikte bir mekana giderek alkol almaya başladı. Tunus uyruklu Mokhles K. özçekim yapmak istedi ve bu bahaneyle Alman vatandaşı Harald Rolf B.'nin bardağına ilaç attı. İlaçlı alkolü içen Alman turist, bir süre sonra kendinden geçti.

Tunus uyruklu dolandırıcı, kendinden geçen Alman turistin cebinden telefonunu ve parasını alıp dikkat çekmemek için yerine oturdu. Kısa süre sonra kendine gelen Harald Rolf B. soyulduğunu anlayınca mekân çalışanlarından yardım istedi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ekipleri, güvenlik kamerasını inceleyerek gaspçının gidiş yönüne doğru kameraları inceledi. Çalışmalar sonucunda Tunuslu Mokhles K. yakalanarak gözaltına alındı.