ABD tedirgin! Afganistan'da El Kaide'ye katılım çok arttı

ABD tedirgin! Afganistan'da El Kaide'ye katılım çok arttı
Terörist örgütleri El Kaide ve DEAŞ'ın insan devşirmeye çalıştığını dile getiren ABD’li General Mckenzie, özellikle El Kaide gruplarına birçok yeni militanın katıldığını öne sürdü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Frank McKenzie, Afganistan’a dair korkutan açıklamalarda bulundu. McKenzie, Associated Press’e yaptığı konuşmada, Taliban yönetiminin El Kaide gruplarıyla bağlarını koparıp koparmama konusunda fikir ayrılığına düştüğünü aktardı.

“AŞIRILIK YANLISI GRUPLARIN TAKİBİ ZORLAŞTI”

El Kaide’nin Afganistan’da faaliyetlerini yeniden artırma çabasında olduğunu kaydeden McKenzie, ABD askerleri ve istihbarat ağının bölgeden çekilmesinin, aşırılık yanlısı grupların takibini zorlaştırdığı söyledi. McKenzie, son günlerde Afganistan’daki El Kaide gruplarına çok sayıda yeni militanın katıldığını öne sürdü.

“HAPİSHANEDEN SERBEST BIRAKILAN ÇOK SAYIDA DEAŞ MİLİTANI VAR”

Afganistan’daki hapishanelerden serbest bırakılan çok sayıda DEAŞ militanı olduğuna dikkati çeken McKenzie, bu örgütün de yeniden diriltilmeye çalışıldığını iddia etti. McKenzie, El Kaide ve DEAŞ’ın ülke içinden ve dışından eleman devşirmeye devam ettiğine dikkati çekti.