İBB'nin 750 yeni taksi planında yürütmeyi durdurma kararı

İBB'nin 750 yeni taksi planında yürütmeyi durdurma kararı
İdare mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 750 minibüsün taksiye dönüştürülmesiyle ilgili aldığı kararda yürütmeyi durdurdu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) İstanbul UKOME Temsilcisi de olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, avukat Hülya Sürgülüoğlu ile genel merkezde basın toplantısı yaptı. Avukat Sürgülüoğlu, UKOME'nin 750 adet "M" plakalı minibüsün ticari taksiye dönüştürülmesi ile alakalı kararının iptali talebiyle açtıkları davada, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini duyurdu.

Sürgülüoğlu, kararların dün itibarıyla taraf vekillerine tebliğ edildiğini belirterek, "Belediyenin bu işlemleri durdurması gerektiği yönünde bir karar vermiş oldu mahkeme. Yani kısmen de olsa haklılığımıza karar verdi" açıklamasında bulundu. İTEO Başkanı Eyüp Aksu da TŞOF temsilcisi olarak bu dönüşümün hukuka, yönetmeliğe, kanuna aykırı olduğunu birçok defa söylediklerini, UKOME toplantısında da bu karara şerh koyarak itiraz ettiklerini belirtti.

Gelinen aşamada idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyleyen Aksu, "Tabii ki burada minibüsçü esnafının da mağdur olmasını istemiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ısrarla böyle bir karar aldı. Bu kaosun sebebi İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Biz hem taksicilerin hem de minibüsçülerin mağdur olmasını kesinlikle istemiyoruz. Allah'ın ve yüce Türk yargısının adaletine güvencimiz tamdır, sonsuzdur." açıklamasında bulundu.