MSB'den subay ve astsubay adaylarının özel hayatlarıyla ilgili düzenleme

MSB'den subay ve astsubay adaylarının özel hayatlarıyla ilgili düzenleme
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) subay ve astsubay adaylarının özel hayatlarıyla ilgili olan yönetmelikte değişikliğe gitti. Yönetmelik gereğince adayların kız ya da erkek arkadaşlarıyla aynı evde yaşamıyor olması gerekecek.

Milli Savunma Bakanlığı, 'Fakülte ve Yüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subay ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayımladı.

Yeni yönetmelikte subay ve astsubay adaylarının özel hayatlarıyla alakalı maddede değişiklik yapıldı.

23 Mart tarihli yönetmelikte "Evli, hamile, çocuklu, daha önceden evlenmiş, herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca gibi birlikte yaşamamış/yaşamıyor olmak veya gayritabii cinsi eğilimleri tespit edilmemiş olmak" tanımının olduğu madde ikiye ayrıldı.

Maddenin yeni hali şöyle oldu:

- Evli, hamile, çocuklu olmamak, daha önceden evlenmemiş olmak.

- Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca gibi birlikte yaşamamış/yaşamıyor olmak veya gayritabii cinsi eğilimleri tespit edilmemiş olmak.

Yönetmelik uyarınca, askeri öğrenciliğe giriş koşullarına göre adaylar kız/erkek arkadaşlarıyla aynı evde yaşamayacak.

Heteroseksüellik, yani yalnızca karşı cinse ilgi duymak haricinde, gey, lezbiyen gibi, biseksüel cinsellik eğilimleri olan adaylar kabul edilmiyor.